0
MENU
NOWOŚĆ
ULTRA ISOLATE - izolat białka serwatkowego z witaminą D

Izolat białka serwatkowego wzbogacony o witaminę D. Wysoka zawartość białka!

  • Wysoka zawartość białka (aż 97%), które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej;
  • Zawiera witaminę D, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu odpornościowego;
  • Gramatura 900 g.
169,99
 
Kup teraz

Białko serwatkowe WPC Co to jest białko serwatkowe? Białko serwatkowe to zbiór białek występujących w serwatce, produkcie ubocznym produkcji sera. Białko serwatkowe to rozpuszczalna w wodzie część mleka. Jako dodatek jest sprzedawany w postaci suchego proszku o różnych poziomach przetwarzania, które wpływają na to, jak skoncentrowane jest źródło białka i jak szybko jest wchłaniane. Jakie korzyści daje białko serwatkowe? Jest to wysokiej jakości, dobrze przyswajalne źródło białka, które jest bardzo przydatne w celu uzupełnienia zapotrzebowania na ten makroskładnik w codziennej diecie. Jego zalety obejmują korzyści wynikające ze zwiększonego spożycia białka w ogóle, takie jak zwiększenie przyrostu mięśni w połączeniu z treningiem oporowym, ograniczenie utraty mięśni podczas diet niskokalorycznych oraz umiarkowanie ograniczający przyrost tłuszczu w okresach nadmiernego spożycia kalorii. Efekty te nie są wyłączne dla białka serwatkowego, ale prawdopodobnie będą bardziej skuteczne niż większość innych źródeł białka. Rodzaje białek serwatkowych Wśród suplementów zawierających białko serwatkowe możemy wyróżnić 3 jego odmiany: Koncentrat białka serwatkowego (WPC) np. WHEY 100, BOOSTER Whey Protein – białko charakteryzujące się niskim poziomem tłuszczu i laktozy. Zawartość protein zależy od koncentracji białka. Zwykle wynosi ona ok 70-80% czystego białka. Izolat białka serwatkowego (WPI) np. ISOLATE 100 – przy jego wytwarzaniu usuwa się wszelki tłuszcz i laktozę. Jest to najczystsza postać w jakiej występuje białko serwatkowe. Koncentracja białka w izolacie wynosi minimum 80-85%. Hydrolizat białka serwatkowego (WPH) – koncentrat białka poddany częściowej hydrolizie. Dzięki czemu posiada najwyższy współczynnik wchłanialności. Łatwo się trawi i zmniejsza możliwość wystąpienia alergii, dlatego często jest stosowany przy suplementacji niemowląt. Jakie skutki uboczne może spowodować białko serwatkowe? Serwatka nie uszkadza wątroby ani nerek, ale może zaostrzyć istniejące wcześniej uszkodzenia. Osoby z uszkodzonymi wątrobami lub nerkami powinny zachować ostrożność podczas przejścia na diety wysokobiałkowe bez pomocy lekarza.