Ustaw kierunek malejący

Twój wybór:

  1. Usuń ten produkt Kazeina
31 Odżywki i suplementy

Kazeina

  • Kategorie
  • Filtruj/Sortuj

Kazeina to idealne białko na noc

Kazeina CASEIN 100

(4.67)
Od 73,00 zł

Białko - Nocna formuła wolnowchłanialnych

NIGHT PROTEIN BLEND

(5)
Od 159,00 zł

Najsmacznieje białko od Trec Nutrition

WHEY CREAMY COCKTAIL

(5)
Od 69,00 zł

Kompleks 4 źródeł protein w proszku z dodatkiem L-glutaminy

NITROPROGEN

(4.75)
Od 6,00 zł

Kazeina jest białkiem, które jest długo trawione, dzięki czemu mięśnie wielogodzinnie są zasilane w aminokwasy, które są niezbędne do ich regeneracji i anabolizmu. Przy wyborze białka kazeinowego niezwykle istotne znaczenie ma forma białka, wynikająca z specyfiki procesów produkcyjnych. Białka kazeinowe zachowują swoją charakterystykę gdy występują w naturalnej postać miceli kazeinowych, która jest gwarancją wydłużonego przyswajania protein. Casein 100 to produkt białkowy oparty wyłącznie na kazeinie micelarnej.


Czy można stosować kazeinę na noc?


Kazeina to tak naprawdę białko skrojone z myślą o potrzebach regenerującego się w nocy organizmu. Powolna kinetyka jego przemian powoduje, że nie musimy się martwić, że w czasie błogiego snu mięśnie pozbawione zostaną dostawy aminokwasów. Emisja aminokwasów z trawionej kazeiny trwa nieprzerwanie przez 4 – 6 godzin. Zapewnie to maksymalne wykorzystanie odpoczynku nocnego, który odbywa się w klimacie anabolizmu.
Specyfika trawienia kazeiny powoduje, że to jest idealna frakcja białkowa przed snem, czy zawsze wtedy gdy nie jesteśmy w stanie zapewnić sobie regularnych dostaw białka.


Czy kazeina zawiera laktozę?


Mamy dobrą wiadomość dla wszystkich osób, a tych jest niemało, przejawiających problemy w zakresie trawienia cukru mlecznego, czyli laktozy. Kazeina naturalnie jest frakcją białkową mleka, która jest pozbawiona laktozy! Żeby to wyjaśnić musimy na chwilę przenieść się do mleczarni.
Z mleka powstają rozmaite przetwory: sery, twarogi, kefiry, sery podpuszczkowe. W toku produkcji z mleka wyodrębnia się stałą część określaną fachowo jako skrzep kazeinowy, z którego produkuje się m.in. sery, lub dzięki zawansowanym technologiom membranowym, skondensowane odżywki kazeinowe. Pozostała płynna część nazywana jest serwatką, która zawiera dosłownie około 2% cennych białek serwatkoych. Prawie cała laktoza z mleka przechodzi do płynnego odcieku jakim jest serwatka. Z tego wniosek, że tego cukru mlecznego, wywołującego tak wiele form nietolerancji pokarmowej, nie ma w produktach zawierających kazeinę!.