Ustaw kierunek malejący

Twój wybór:

  1. Usuń ten produkt Izolat
31 Odżywki i suplementy

Izolat białka

  • Kategorie
  • Filtruj/Sortuj

Idealny izolat białka bez tłuszczu i laktozy

Izolat Białka - ISOLATE 100

(5)
Od 105,00 zł

Zaawansowany kompleks z białkiem wołowym

CROSSTREC PROT BOX

(3.67)
Od 3,40 zł

Odżywka białkowa w saszetkach dla prawdziwych fighterów

BELTOR - WHEY GRAND

5,00 zł

Odżywka białkowa Beltor dla sportów walki

BELTOR - WHEY GRAND

(5)
Od 69,00 zł

Kompleks 3 rodzajów białka

PERFECT WHEY PROTEIN

(5)
89,00 zł

Jakie efekty daje izolat białka? (WPI)


Izolaty białkowe to szybko przyswajalna forma białka, która stanowi najlepszą formę protein dla organizmów o wzmożonym zapotrzebowaniu na ten składnik pokarmowy. Szczególnie dotyczy to momentów gdy ustrój nie może pozwolić sobie na żmudne, czasochłonne i wymagające dużych nakładów energii procesy trawienia białka, gdyż pochłonięty jest procesami regeneracyjnymi lub anabolicznymi.


Trec to nie tylko białko o maksymalnej zwartości białka, gdzie tłuszcz i węglowodany to rzeczywiście wyłącznie składniki marginalne, ale także białko o najszybszym tempie przyswajania. Ekspresowe tempo przyswajania izolatu będzie szczególnie ważne po przebudzeniu, czy w porze potreningowej, gdy organizm ma zwiększone możliwości przyswojenia białka. Wówczas zawsze należy sięgać po najwyższej klasy izolaty jak Isolate 100 (WPI). Wydłużona kinetyka przemian białkowych charakteryzująca np. białka kazeinowa przekreślałaby możliwości wykorzystania potencjału anabolicznego w tych porach dnia.


Jak szybko działa izolat białka (WPI)?


Izolaty białkowe zawierają krótsze fragmenty białkowe (peptydy), stąd szybciej pokonują one układ pokarmowy. Mniej złożona struktura peptydów w izolatach powoduje, że szybko opuszczają żołądek, nie wykazując tendencji do zalegania w nim. Następnie podlegają nieomal natychmiastowemu wchłanianiu w jelitach. Dzięki temu aminokwasy z izolatu (WPI) trafiają do krwi dosłownie po 15 minutach od spożycia.
Szybka przyswajalność izolatów wynika również z tego, że pozbawione są one składników nastręczających problemów trawiennych jak np. laktoza, tłuszcz.

Jak powstaje izolat białka (WPI)?


Odżywki białkowe dostępne są w różnych wersjach o odmiennym stężeniu protein, czasie wchłaniania. Gdybyśmy mieli wyobrazić sobie produkcję różnych białek to w dużym uproszczeniu w ich trakcie stosowane są sita z otworkami o zróżnicowanych rozmiarach. Tam, gdzie stosowane są sita z większymi otworkami, otrzymujemy białko „mniej czyste”, z większą domieszką niepotrzebnych składników jak tłuszcz czy węglowodany. Tak powstaje np. WPC czyli koncentrat białek serwatkowych. W przypadku linii produkcyjnej gdzie używane są sita z bardzo mały otworkami uzyskujemy niemal czysty produkt białkowy o wręcz zerowej zawartości składników zbędnych np. uczulającej laktozy. W ten sposób powstają izolaty białek. Izolaty białek pozyskiwane są różnych szczepów białkowych np. białek serwatkowych (WPI), wołowych, sojowych.

Sprawdź nasze inne kategorie białek: Kazeina