ISOLATE 100 - izolat białka CFM
Izolat białka serwatkowego CFM idealny na rano i po treningu.
Zobacz pełny opis i składWłaściwości
- 100% izolatu białka serwatkowego wysokiej jakości;
- Odpowiednia odżywka białkowa dla osób intensywnie trenujących, które chcą osiągnąć sportową sylwetkę;
- Wyprodukowane za pomocą technologii CFM.
OPIS ISOLATE 100
ISOLATE 100 zawiera izolat białek serwatkowych CFM.
Proteiny przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt uzupełnia dietę w wysokiej klasy wolne od tłuszczu i cukrów białko, niezbędne do budowania muskularnej sylwetki bez ryzyka jej zbędnego otłuszczenia. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 90 g.
ISOLATE 100 - KRYSTALICZNIE CZYSTY IZOLAT BIAŁKA SERWATKOWEGO
Jak wybrać odpowiedni izolat białka?
Wiecie czym powinien charakteryzować się wysokiej jakości izolat białka? Po pierwsze, musi on pochodzić z pełnowartościowego źródła białka. W naturze chyba nie ma białka o lepszym aminogramie niż białko serwatkowe występujące w mleku. Izolat białek serwatkowych stanowi 100% składu białkowego ISOLATE 100.
Po drugie, izolat białka powinien charakteryzować się maksymalnym zagęszczeniem białka oraz jak najmniejszą zawartością węglowodanów i tłuszczu. Często zdarza się nam kupić zachwalany produkt białkowy, w którym okazuje się, że na 100 g proszku proteinowego przypada nawet 20 g węglowodanów. Czy chcąc uzupełnić dietę w białko potrzeba nam węglowodanów? Przecież one są dosłownie w większości produktów żywnościowych (ryż, owoce, pieczywo, makarony). Podobnie jest z tłuszczem. Dobry i prawdziwy izolat białka to przynajmniej 90% białka. Reszta składu to marginalne ilości węglowodanów i tłuszczu niezbędne do uzyskania odpowiedniej tekstury i walorów smakowych odżywki. Porcja ISOLATE 100 dostarcza tylko 0,3 g tłuszczu i 0,4 g węglowodanów!
Szukając dobrej klasy izolatu białka upewnij się, czy producent może poszczycić się wysokiej jakości technologiami produkcyjnymi. W przypadku ISOLATE 100 firmy Trec Nutrition zastosowana została procedura CFM, która jest zaawansowana i bezpieczna dla struktury białka.
Elitarna technologia CFM to kolejny atut ISOLATE 100
Trzecia cecha odróżniająca dobry izolat białka to bezpieczne i podnoszące jakość produktu finalnego technologie produkcyjne. Normą w produkcji odżywek białkowych są technologie membranowe. Polegają one, w dużym uproszczeniu, na używaniu sit z oczkami o zróżnicowanej wielości. W celu uzyskania wysokiej klasy izolatów białka stosuje się dodatkowo tzw. procedurę przepływu krzyżowego CFM (cross flow microfiltration). Wykorzystywane są w niej filtry ceramiczne, które w skuteczny sposób usuwają z serwatki niechciane składniki, np. tłuszcz, laktozę czy cholesterol. Nie wchodząc w zawiłości tej procedury, pozwala ona uzyskać izolaty białkowe o bardzo wysokim stężeniu białka, którego struktura naturalna nie została naruszona, co kreuje wysoką przyswajalność produktu białkowego.
Dzięki CFM z serwatki nie są usuwane cenne składniki wspierające działanie układu immunologicznego (immunoglobuiny, glikomakropeptyd), których w zwykłych produktach białkowych nie znajdziemy. CFM to także gwarancja dobrej rozpuszczalności.
ISOLATE 100, czyli pory, w których Twój organizm szczególnie potrzebuje izolatu białka
Organizm potrzebuje dostaw szybko przyswajalnych protein, najlepiej pod postacią izolatu białka, w dwóch szczególnych porach dnia. Tak naprawdę w każdej innej można sięgnąć po poczciwy WPC czy kazeinę i być spokojnym, że nasze mięśnie na czas dostaną sensowną porcję białka. Jednak tuż po przebudzeniu oraz po treningu, nie ma czasu na czekanie! Wtedy liczy się każda minuta! Wówczas mięśnie potrzebują białka, które w przeciągu dosłownie 15 minut opuszczą żołądek, przedostając się do krwiobiegu pod postacią aminokwasów i krótkich peptydów. Szybkie tempo przemian w układzie pokarmowym to cechy ISOLATE 100, którego porcją powinieneś wesprzeć organizm tuż po przebudzeniu oraz w potreningowym oknie anabolicznym.
Z czego wynika to wielkie zapotrzebowanie naszego organizmu na białko w tych porach? Tak zaprogramowała nas matka natura. Rano występuje najwyższe tempo przemian metabolicznych, czyli organizm wykazuje wówczas zwiększone możliwości przyswojenia białka! Wykorzystaj ten sprzyjający moment na przestrzeni dnia!
ISOLATE 100 powinien być stałym elementem każdego poranka
Drugim momentem w ciągu dnia, kiedy to organizm domaga się szybko przyswajalnego białka (najlepiej w postaci izolatu), jest chwila tuż po zakończonym treningu. Oczywiście najpierw musi otrzymać porcję zasłużonych węglowodanów i aminokwasów. Gdy tylko zostaną one przyswojone, zadbaj o dostarczenie ekspresowo przyswajalnego białka. Dlaczego powinno to być białko o szybkiej kinetyce przemian jak ISOLATE 100, które nie będzie przesadnie absorbować układu pokarmowego?
To proste. Zastanów się, jakie są priorytety organizmu po treningu. Główne zadania to regeneracja mięśniowa, a następnie realizacja polityki anabolicznej. Myślisz, że organizm ma wówczas czas i ochotę na trawienie np. niedosmażonej wołowiny? Jeżeli nawet zająłby się tym żmudnym zadaniem to odbyłoby się to kosztem Twoich mięśni. Z powodu tej prostej logiki w porze potreningowej sięgaj po białko łatwo i szybko przyswajalne, takie jak ISOLATE 100. Tego typu białko nie tylko odpowie na potrzeby odnowy mięśniowej, ale także pozwoli na dobre rozniecić anaboliczną rewolucję, której efektem będą duże, imponujące mięśnie. Będąc w potreningowym oknie anabolicznym, jako źródło białka wybieraj tylko izolat białka serwatkowego. Szukaj takiego o maksymalnym stężeniu protein jak ISOLATE 100.
Zalety produktu ISOLATE 100:
- Jest to 100% izolatu białek serwatki;
- Dawka ekspresowo przyswajalnego białka, którego organizm potrzebuje szczególnie rano po przebudzeniu oraz po treningu;
- Marginalna zawartość węglowodanów i tłuszczu i ponad 90-procentowe stężenie białka;
- Produkowany jest w oparciu o wysokiej klasy technologię CFM, która jest gwarantem maksymalnej przyswajalności i czystości białka.
Źródło:
- L. Zander, Z. Zander; Techniki membranowe w przetwórstwie mleka, {w:] Ogólnopolski przegląd lekarski 11/2004
- Effects of operating parameters on fouling mechanism and membrane flux in cross-flow microfiltration of whey, [w:] Journal of membrane Science, Vol 274, July 2011.
DAWKOWANIE ISOLATE 100
Jednorazową porcję preparatu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. Stosować 3 porcje dziennie.
W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem.
W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.
OSTRZEŻENIA
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
Produkt może zawierać: soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15–25°C, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy. NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz górna część opakowania nad etykietą.
Producent: TREC NUTRITION Sp. z o.o., ul. Śmidowicza 48, 81-127 Gdynia, POLAND.
SKŁADNIKI ISOLATE 100
Izolat białka serwatkowego CFM (z mleka) (91,7%); kakao w proszku dla smaku czekoladowego, czekoladowo-truskawkowego i czekoladowo-miętowego; substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; aromaty; emulgator – lecytyny;substancja słodząca – sukraloza; barwnik dla smaku śmietankowo-waniliowego – beta-karoten.
TABELA SKŁADU ISOLATE 100
Wartość odżywcza | w 100 g | w 90 g * | w 30 g | ||||
Wartość energetyczna | 1507 | kJ | 1356 | kJ | 452 | kJ | |
| 355 | kcal | 320 | kcal | 107 | kcal | |
Tłuszcz | 0,3 | g | 0,3 | g | 0,1 | g | |
w tym kwasy nasycone | 0,1 | g | 0,1 | g | 0,0 | g | |
Węglowodany | 2,5 | g | 2,3 | g | 0,8 | g | |
w tym cukry | 0,4 | g | 0,4 | g | 0,1 | g | |
Białko | 85,5 | g | 77,0 | g | 25,7 | g | |
Sól | 1,1 | g | 1,0 | g | 0,3 | g | |
Składniki aktywne |
|
|
|
|
|
| |
Izolat Białka Serwatkowego CFM | 91,7 | g | 82,5 | g | 27,5 | g |
*Dzienna porcja produktu
Przesyłka
- ✔ Wysyłka w 24h
- ✔ Koszt dostawy 9 zł
- ✔ Bezpłatna przesyłka od 50 zł
Dostawa
Czas dostawy: do 24 godzin
Godzina wysyłki: Paczki wysyłamy do godziny 13:30.
Metody płatności
- Szybki przelew online
- Płatność kartą
- BLIK
- Płatność za pobraniem
- Płatność odroczona (21 dni)
- Płatność mobilna
Opinie
Izolat białka ISOLATE 100 to najlepszy izolat na rynku. Stosuję go już od jakiegoś czasu i szczerze muszę przyznać, że nigdy nie zażywałem lepszego białka. Osobiście zawsze wolałem zażywać izolat białka niż koncentrat ze względu na moje zapotrzebowania i system treningów no i trzeba przyznać, że ISOLATE 100 jest po prostu genialny. Ma świetny smak, zwłaszcza czekolada-mięta, który daje poczucie lekkiego orzeźwienia, dobry szczególnie latem. Dodatkowo ma znakomitą rozpuszczalność. Ale i tak jego największą zaletą jest znikoma ilość tłuszczu i cukrów. Dla mnie to białko idealne.