$module: catalog
$controller: product
$action: view

Izolat Białka - ISOLATE 100

Opinie (24)

Idealny izolat białka bez tłuszczu i laktozy

  • IZOLAT BIAŁKA = MAKSYMALNA PRZYSWAJALNOŚĆ
  • 0 g TŁUSZCZU I 0 g LAKTOZY
  • NAJWYŻSZA WARTOŚĆ BIOLOGICZNA BIAŁKA
  • Darmowa dostawa od 250zł
  • Ponad 16 lat na rynku
  • Dostawa w 24h od 14zł
Izolat Białka - ISOLATE 100
Od 105,00 zł

* wymagane pola

Sprawdź opinie na

Opinie o Izolat Białka - ISOLATE 100

5

Opinii: 24

Dodaj swoją opinię

Otrzymaj 100pkt w ramach programu lojalnościowego

Jedno z lepszych białek jakie stosowałem, szybko wchłanialne, dobrze rozpuszczalne i smaczne.
Z wodą smakuje bardzo dobrze, nie tak jak inne że bez mleka nie da się tego pić.

Stosuję rano po przebudzeniu i po treningu. Polecam.
Dariusz
/
23.10.2017
Prócz super wartości odżywczych smakuje jak lody bambino :)
Przemek
/
20.10.2017
Polecam najlepsze jakie miałem od pierwszej puszki do ostatniej !
KAMIL
/
14.10.2017
Super produkt
Aleksandra
/
21.06.2017
Izolat cechuje się dobrą rozpuszczalnością i wydajnością. Po zakupie dużego pojemnika wystarczyło na dość długo. Smak czekoladowo-miętowy naprawdę mnie zaskoczył. Cudo! Nuta mięty która przebija przez czekoladę jest bardzo orzeźwiająca. Wspaniale smakuje w postaci lodów proteinowych po treningu. Jedynym minusem jest cena ale ten Izolat jest jej warty.
Kamila
/
15.06.2017
Czuć różnicę między izolatem a whey 100. Creamy Vanila robi robotę, duży pojemnik wystarczy na dużo treningów :)
Mikołaj
/
04.10.2016
Najlepsze białko jakie do tej pory stosowałem. Charakteryzuje się szybkością wchłaniania oraz zawartością aminokwasów BCAA i L-glutaminy no i oczywiście dobrą rozpuszczalnością i fajnym smakiem. Jedyny minus to cena ( jest drogie ).
DANIEL
/
28.09.2016
Super rozpuszczalność i w wodzie i w mleku. Wydajne. Zamówiłam smak czekolada-mięta i jest świetny! Ani nie za słodki, ani zbyt miętowy, nie mdli i pozostawia po sobie świeży, miętowy posmak. Bardzo fajnie smakuje po dodaniu do owsianki i omletów.
Agnieszka
/
27.04.2016
Świetny izolacik! Białko bardzo dobre w smaku, rozpuszcza się już po kilku machnięciach, a co najważniejsze - DZIAŁA!
Wąski
/
07.03.2016
BARDZO DOBRY PRODUKT
Arkadiusz
/
04.12.2015
Najlepsza odżywka białkowa od treca.
Piotr
/
09.09.2015
Białko bardzo dobre. Świetnie się rozpuszcza, smak jest fenomenalny. Polecam czekoladowo-truskawkowy ;) Jedyne co trochę odstrasza to cena no ale też nie jest aż nadto wysoka więc myślę, że idzie przez to przebrnąć :)
Anna
/
21.06.2015
z czystym sumieniem można powiedzieć, że jeden z czołówki izolatów na rynku bardo dobry smak vanilliowo śmietankowy można dodawać do różnych produktów i dobrze wychodza naleśnik, omlety itp. przy dłuższym stosowaniu widać efekty gołym okiem. Cena może lekko wysoka ale lepiej kupić coś droższego i aby efekty tego produktu były widoczne. Ps. Polecam i jako czynny zawodnik będę stosował. pozdrawiam
Milena
/
04.03.2015
Wspaniała odżywka białkowa, łatwo się rozpuszcza i świetnie wchłania.Wybrałem smak czekoladowo-truskawkowy, wyśmienity, polecam wszystkim. Teraz czas spróbować inne smaki i zrobić ankietkę, który najlepszy. ha ha ha :D
Piotr
/
16.02.2015
Białko bardzo wysokiej jakości, świetnie się rozrabia i smakuje. Zdecydowanie warte swojej ceny!
Tomasz
/
03.02.2015
Najlepsze białko jakie kiedykolwiek piłem i łatwo się rozrabia
Adrian
/
26.01.2015
Naprawde dobre białeczko, rozpuszczalność znakomita a smak czekoladowy .. PYCHA !
Tomasz
/
18.01.2015
Dobra jakość ,najlepszy sam isolation
Adrian
/
28.11.2014
Super białko nadajce sie idealnie zaraz po samym treningu siłowym jako szybkie uzupełnie poziomów aminokwasów w krwi. Cena jest troche wygórowana co do gramatury, ale pozostałosci trzyma reszte na wysokim poziomie. Typowe Must have kulturysty.
Michał
/
26.11.2014
Myslę że moge polecic ten produkt. Co prawda jest bardzo słodki ale da się wypić. Polecam
Monika
/
20.11.2014
Świetne białko gorąco polecam wszystkim!
Mateusz
/
08.05.2014
Próbowałam już wielu izolatów konkurencyjnych firm. Jednak jeszcze żaden nie przypadł mi do gustu tak bardzo jak Vanilla French. Dla niektórych może być za słodka, ale dla słodkolubnego stworzenia, jakim jestem - idealna. I pod względem konsystencji i smaku. Szkoda tylko, że trzeba się bawić miarką na dwa razy, żeby precyzyjnie wymierzyć porcję.
Marta
/
19.03.2014
Wybrałam smak czekoladowo-miętowy. Świetnie smakuje zarówno z wodą jak i z mlekiem. Łatwo się rozpuszcza, wystarczy potrząsnąć shakerem lub zwyczajnie wymieszać. Świetnie sprawdza się też jako dodatek do posiłku, np. do płatków owsianych (zalanych zimną wodą). A na efekty czekam.
Aleksandra
/
19.01.2014
Bardzo dobra odżywka białkowa - pod względem przyswajalności, ilości białka które można dostarczyć i smaku (wybrałem czekoladowo - truskawkową). Przy pełnym dawkowaniu wystarczy na 2 tygodnie. Efekty są widoczne :)
Krzysztof
/
27.12.2013

Zaufali nam

  • Opis
  • Sposób użycia
  • Tabela składu
  • Artykuły

Isolate 100 - krystalicznie czysty izolat białka– sprzymierzeniec anabolizmu mięśniowego

Jak wybrać prawdziwy izolat białka?


Wiecie czym powinien charakteryzować się wysokiej jakości izolat białka? Po pierwsze musi on pochodzić z pełnowartościowego źródła białka. W naturze chyba nie ma białka o lepszym aminogramie jak białka serwatkowe występujące w mleku. Izolat białek serwatkowych stanowi 100% składu białkowego Isolate 100.
Po drugie izolat białka powinien charakteryzować się maksymalnym zagęszczeniem białka oraz jak najmniejszą zawartością węglowodanów i tłuszczu. Jakże często zdarza się nam kupić zachwalany produkt białkowy, w którym okazuje się, że na 100 g proszku proteinowego przypada nawet 20 g węglowodanów. Czy chcąc uzupełnić dietę w białko potrzeba nam węglowodanów? Przecież one są dosłownie na każdym kroku (ryż, owoce, pieczywo, makarony). Podobnie jest z tłuszczem. Dobry i prawdziwy izolat białka to przynajmniej 90% białka. Reszta składu to marginalne ilości węglowodanów i tłuszczu niezbędne do uzyskania odpowiedniej tekstury i walorów smakowych odżywki. Porcja Isolate 100 dostarcza tylko 0,3 g tłuszczu i 0,4 g węglowodanów!.
Szukając dobrej klasy izolatu białka upewnij się, czy producent może poszczycić się wysokiej jakości technologiami produkcyjnymi. W przypadku Isolate 100 firmy Trec zastosowana została, zaawansowana i bezpieczna dla struktury białka, procedura CFM.


Elitarna technologia CFM to kolejny atut Isolate 100


Trzecia cecha odróżniająca dobry izobat białka to bezpieczne i podnoszące jakość produktu finalnego, technologie produkcyjne. Normą w produkcji odżywek białkowych, są technologie membranowe. Polegają one w dużym uproszczeniu na używaniu sit z oczkami o zróżnicowanej wielości. W celu uzyskania wysokiej klasy izolatów białka stosuje się dodatkowo tzw. procedurę przepływu krzyżowego CFM (cross flow microfiltration ). Wykorzystywane są w niej filtry ceramiczne, które w skuteczny sposób usuwają z serwatki niechciane składniki jak: tłuszcz, laktozę, cholesterol. Nie wchodząc w zawiłości tej procedury, pozwala ona uzyskać izolaty białkowe o bardzo wysokim stężeniu białka, którego struktura naturalna nie została naruszona, co kreuje wysoką przyswajalność produktu białkowego.
Dzięki CFM, która jest technologią produkcyjną trec izolat, z serwatki nie są usuwane cenne składniki wspierające działanie układu immunologicznego (immunoglobuiny, glikomakropeptyd), których w zwykłych produktach białkowych nie znajdziemy. CFM to także gwarancja dobrej rozpuszczalności izolatu białkowego


Isolate 100, czyli pory w których twój organizm szczególnie potrzebuje izolatu białka


Organizm potrzebuje dostaw szybko przyswajalnych protein, najlepiej pod postacią izolatu białka, w dwóch szczególnych porach dnia. Tak naprawdę w każdej innej można sięgnąć po poczciwy WPC czy kazeinę (linki do odpowiednich produktów) i być spokojnym, że nasze mięśnie na czas dostaną porcję życiodajnego białka. Jednak tuż po przebudzeniu, czy po treningu, nie ma czasu na czekanie!. Wtedy liczy się każda minuta! Wówczas mięśnie potrzebują białka, które w przeciągu dosłownie w 15 minut opuszczą żołądek, przedostając się do krwiobiegu pod postacią aminokwasów i krótkich peptydów. Szybkie tempo przemian w układzie pokarmowym to cechy Isolate 100, którego porcją powinieneś wesprzeć organizm tuż po przebudzeniu oraz w potreningowym oknie anabolicznym.
Z czego wynika to wielkie zapotrzebowanie naszego organizmu na białko w tych porach? Tak zaprogramowała nas matka natura. Rano występuje najwyższe tempo przemian metabolicznych, czyli organizm wykazuje wówczas zwiększone możliwości przyswojenia białka! Wykorzystaj ten cudowny moment na przestrzeni dnia!

Isolate 100 powinien być stałym elementem każdego poranka.


Drugi raz, szybko przyswajalnego białka, najlepiej pod postacią izolatu białka, organizm dopina się po zakończonym treningu. Oczywiście najpierw musi otrzymać porcję zasłużonych węglowodanów (link Max Carb, Vitargo) i aminokwasów. Gdy tylko one zostaną przyswojone, zadbaj o dostarczenie ekspresowo przyswajalnego białka, jak trec izolat. Dlaczego powinno to być białko o szybkiej kinetyce przemian jak Isolate 100, które nie będzie przesadnie absorbować układu pokarmowego?
To proste. Zastanów się, jakie są priorytety organizmu po treningu. Główne zadania to regeneracja mięśniowa, a następnie realizacja polityki anabolicznej. Myślisz, że organizm ma wówczas czas i ochotę na trawienie np. niedosmażonej wołowiny? Jeżeli nawet zająłby się tym żmudnym zadaniem to odbyłoby się to kosztem Twoich mięśni. Z powodu tej prostej logiki w porze potreningiwej sięgaj po białko łatwo i szybko przyswajalne jak Isolate 100. Trec izolat nie tylko zabezpieczy potrzeby odnowy mięśniowej ale także pozwoli na dobre rozniecić anaboliczną rewolucję, której efektem będą duże, imponujące mięśnie. Będąc w potreningowym oknie anabolicznym, jako źródło białka wybieraj tylko izolat białka serwatkowego. Szukaj takiego o maksymalnym stężeniu protein jak Isolate 100.

Zalety produktu Isolate 100 firmy Trec:


- Trec izolat to 100% izloatu białek serwatki
- Isolate 100 to dawka ekspresowo przyswajalnego białka, którego organizm potrzebuje szczególnie rano po przebudzeniu czy po treningu
- Trec izolat to marginalna zawartość węglowodanów i tłuszczu i ponad 90% stężenie białka
- Isolate 100 produkowany jest o wysokiej jakości technologię CFM, która jest gwarantem maksymalnej przyswajalności i czystości białka

Źródło:
- L. Zander, Z. Zander; Techniki membranowe w przetwórstwie mleka, {w:] Ogólnopolski przegląd lekarski 11/2004
- Effects of operating parameters on fouling mechanism and membrane flux in cross-flow microfiltration of whey, [w:] Journal of membrane Science, Vol 274, July 2011.

Sprawdź również inne nasze białka: Perfect Whey ProteinBiałko Sojowe

Sposób użycia

Jednorazową porcję preparatu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. W zależności od zapotrzebowania należy stosować 2–3 porcji dziennie. W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem. W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.

Ostrzeżenia

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne. Czerwień koszenilowa A może mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Produkt może zawierać alergeny takie jak: mleko, soja, pszenica, jęczmień, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.

Składniki

Izolat białka serwatkowego CFM (z mleka); kakao w proszku dla smaku czekoladowego, czekoladowo-truskawkowego i czekoladowo-miętowego; substancja zagęszczająca – sól sodowa karboksymetylocelulozy; regulator kwasowości dla smaku gruszkowego i truskawkowego – kwas cytrynowy; aromaty; emulgator – lecytyna sojowa; substancja słodząca – sukraloza; barwnik dla smaku gruszkowego i śmietankowo-waniliowego – beta-karoten; barwnik dla smaku truskawkowego – czerwień koszenilowa A.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
100g
90g**
30g***

 %RWS*


 %RWS**


 %RWS***

Wartość energetyczna

1507 kJ

355 kcal

 

18%

1356 kJ

320 kcal

 

16%

452 kJ

107 kcal

 

5%

Tłuszcz 0,30 g 0% 0,30 g 0% 0,10 g 0%
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,10 g 1% 0,10 g 1% 0,00 g 0%
Węglowodany 2,50 g 1% 2,30 g 1% 0,80 g 0%
   w tym cukry 0,40 g 0% 0,40 g 0% 0,10 g 0%
Białko 85,50 g 171% 77,00 g 154% 25,70 g 51%
Sól 1,10 g 12% 1,00 g 17% 0,30 g 5%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Izolat Białka Serwatkowego CFM 91,70 g 82,50 g 27,50 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

**Dzienna porcja produktu
*** Jednorazowa porcja produktu

Michał Karmowski 19 września 2017

Białko rzeźbi mięśnie - proteiny niezbędne do życia

Białko jest podstawową strukturą wszystkich żywych komórek. Jest niezbędne w codziennej diecie, a aminokwasy, których dostarcza, pozwalają na bieżąco odbudowywać proteiny naszego organizmu. Jest ono niezwykle cennym składnikiem intensyfikującym przemianę materii, ponieważ do jego trawienia organizm zużywa duże pokłady energii. Jak to możliwe, że białko pomaga rzeźbić sylwetkę?

Top produkty

Białko WHEY 100

Whey 100 - Najpopularniejsza odżywka białkowa od Trec Nutrition

Od 5,00 zł

CM3

Najpopularniejsza kreatyna od Trec Nutrition

Od 44,00 zł