Izolat białka serwatkowego CFM idealny na rano i po treningu.
- 100% izolatu białka serwatkowego wysokiej jakości;
- Odpowiednia odżywka białkowa dla osób intensywnie trenujących, które chcą osiągnąć sportową sylwetkę;
- Wyprodukowane za pomocą technologii CFM.
ISOLATE 100 - izolat białka CFM
Jak zbierane są opinie?
Jak zbierane są opinie?
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 109,99 zł
Cena regularna:
109,99 zł
Cena jednostkowa: 700g (15,71 zł / 100g)
OPIS ISOLATE 100
ISOLATE 100 zawiera izolat białek serwatkowych CFM, który charakteryzuje się rekordową wartością biologiczną (BV 159), szybkością wchłaniania oraz zawartością aminokwasów BCAA i kwasu L-glutaminowego.
Proteiny przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt uzupełnia dietę w wysokiej klasy wolne od tłuszczu i cukrów białko, niezbędne do budowania muskularnej sylwetki bez ryzyka jej zbędnego otłuszczenia.
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 90 g.
Zawiera substancję słodzącą.
DAWKOWANIE ISOLATE 100
Jednorazową porcję produktu – 30 g (1,5 miarki) - rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. Stosować 3 porcje dziennie.
W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem.
W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
OSTRZEŻENIA
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz spód opakowania.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15–25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Producent: TREC NUTRITION Sp. z o.o., ul. inż. J. Śmidowicza 48, 81-127 Gdynia, POLAND.
SKŁADNIKI ISOLATE 100
91,7 %izolat białka serwatkowego CFM [izolat białka serwatkowego (z mleka); emulgator (lecytyny)]; 4 % kakao w proszku1,2; aromaty [w tym aromat kremu z orzeszków ziemnych2]; substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy); regulator kwasowości (kwas cytrynowy)4; koncentrat soku z buraka4; koncentrat soku z czarnej marchwi3; substancja słodząca (sukraloza); barwnik (karmel amoniakalny)3. Dotyczy produktu o smaku: 1czekoladowy, 2czekolady z kremem z orzeszków ziemnych, 3śmietankowo-jagodowy, 4śmietankowo-truskawkowy, 5śmietankowo-waniliowy, 6białej czekolady. Produkt może zawierać: soję, zboża zawierające gluten, ryby i orzeszki ziemne1,3,4,5,6.
TABELA SKŁADU ISOLATE 100
Wartość odżywcza | w 100 g | w 90 g * | w 30 g |
Wartość energetyczna | 1507 kJ | 1356 kJ | 452 kJ |
| 355 kcal | 320 kcal | 107 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g | 0,3 g | 0,1 g |
w tym kwasy nasycone | 0,1 g | 0,1 g | 0,0 g |
Węglowodany | 2,5 g | 2,3 g | 0,8 g |
w tym cukry | 0,4 g | 0,4 g | 0,1 g |
Białko | 85,5 g | 77,0 g | 25,7 g |
Sól | 1,1 g | 1,0 g | 0,3 g |
Składniki aktywne |
|
|
|
Izolat Białka Serwatkowego CFM | 91,7 g | 82,5 g | 27,5 g |
*Dzienna porcja produktu
AMINOGRAM ISOLATE 100
Aminokwasy białkowe | w % |
Kwas L-Glutaminowy | 15,30 % |
L-Leucyna | 9,09 % |
L-Lizyna | 8,31 % |
Kwas L-Asparaginowy | 7,63 % |
L-Treonina | 5,83 % |
L-Izoleucyna | 5,60 % |
L-Prolina | 5,28 % |
L-Walina | 4,79 % |
L-Alanina | 4,39 % |
L-Seryna | 4,01 % |
L-Fenyloalanina | 2,49 % |
L-Tyrozyna | 2,35 % |
L-Metionina | 1,93 % |
L-Arginina | 1,68 % |
L-Glicyna | 1,41 % |
L-Histydyna | 1,40 % |
L-Cysteina | 1,22 % |
Opinie
5.0 z 5
40 Oceny
Izolat białka ISOLATE 100 to najlepszy izolat na rynku. Stosuję go już od jakiegoś czasu i szczerze muszę przyznać, że nigdy nie zażywałem lepszego białka. Osobiście zawsze wolałem zażywać izolat białka niż koncentrat ze względu na moje zapotrzebowania i system treningów no i trzeba przyznać, że ISOLATE 100 jest po prostu genialny. Ma świetny smak, zwłaszcza czekolada-mięta, który daje poczucie lekkiego orzeźwienia, dobry szczególnie latem. Dodatkowo ma znakomitą rozpuszczalność. Ale i tak jego największą zaletą jest znikoma ilość tłuszczu i cukrów. Dla mnie to białko idealne.
Niezweryfikowane
Izolat białka serwatkowego o bardzo szybkim wchłanianiu, dodatkowo genialny wręcz w smaku! Bardzo korzystnie wpływa na budowę czystej jakości masę mięśniową - kilka tygodni regularnego stosowania po treningu i ewidentnie widać efekty! Jakość, rozpuszczalność, piana- 5/5 Czekolada-mięta - 4/5 Wanilia francuska - 5/5
Niezweryfikowane
Izolat to izolat, najlepsze co można dostać na rynku białek. Najlepsze białko jakie brałem (smak waniliowy). Rozpuszczalność dobra. Smak po zmieszaniu z mlekiem rewelacja! Z wodą do d**y. Na redukcji na to się uwagi nie zwraca :P Polecam ten produkt jeżeli ktoś może sobie pozwolić na taki wydatek :)
Niezweryfikowane
FAQ
Ile białka muszę spożywać w ciągu dnia, aby urosły mi mięśnie?
Jaki rodzaj białka jest najlepszy – koncentrat białka serwatkowego (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI) czy kazeina?
Czy białko jest dobre na odchudzanie?