Better Food BIAŁKO JAJ kurzych w płynie LIQUID EGG WHITES

Naturalne, szybko wchłanialne białko jaj w płynnej formie.

Gramatura: 1000 g

  • Idealna alternatywa dla klasycznej odżywki białkowej;
  • 97% pasteryzowanego białka jaj kurzych;
  • 3% pasteryzowanego żółta jaj kurzych;
  • Pochodzi od kur z hodowli prowadzonych wg restrykcyjnych zasad Unii Europejskiej;
  • 10 g białka w 100 g;
  • Bogate w aminokwasy egzogenne;
  • Idealne do spożycia po treningu;
  • Najwyższa zdatność ubijania;
  • Łatwe użycie bez zbędnych skorupek;
  • Jedna butelka odpowiada 33 jajom;
  • Tylko 55 gr za białko z jednego jajka.

BIAŁKO JAJ kurzych w płynie

Jak zbierane są opinie?

Jak zbierane są opinie?

24,99

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:  24,99

Cena regularna:  24,99 zł

Cena jednostkowa:  1000g (2,50 zł / 100g)

Wariant: 1000 g
Zamówienie wyślemy w 24h!
Kupujesz prosto od producenta.

Produkty powiązane

Zestaw batonów proteinowych z nadzieniem arachidowo-karmelowym w mlecznej czekoladzie PROTEIN BAR PEANUT & CARAMEL x 24 szt. - PROTEIN BAR PEANUT & CARAMEL x 24 szt. no bg
Zestaw batonów proteinowych z nadzieniem arachidowo-karmelowym w mlecznej czekoladzie PROTEIN BAR PEANUT & CARAMEL x 24 szt.
139,99
Baton proteinowy nugatowo-karmelowy z mlecznej czekolady PROTEIN BAR NOUGAT & CARAMEL - PROTEIN BAR NOUGAT & CARAMEL
Baton proteinowy nugatowo-karmelowy z mlecznej czekolady PROTEIN BAR NOUGAT & CARAMEL
5,99
Baton proteinowy z nadzieniem arachidowo-karmelowym z mlecznej czekolady PROTEIN BAR PEANUT & CARAMEL - PROTEIN BAR PEANUT & CARAMEL
Baton proteinowy z nadzieniem arachidowo-karmelowym z mlecznej czekolady PROTEIN BAR PEANUT & CARAMEL
5,99
Wysokobiałkowy wafelek o smaku waniliowym oblany białą czekoladą PROTEIN WAFER COOKIES & CREAM - PROTEIN WAFER COOKIES & CREAM 2
Wysokobiałkowy wafelek o smaku waniliowym oblany białą czekoladą PROTEIN WAFER COOKIES & CREAM
4,99
Zestaw batonów proteinowych o smaku orzechów arachidowych z chrupkami zbożowymi PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER x 24 szt. - PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER x 24 szt. no bg
Zestaw batonów proteinowych o smaku orzechów arachidowych z chrupkami zbożowymi PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER x 24 szt.
189,99
Zestaw batonów proteinowych nugatowo-karmelowych w mlecznej czekoladzie PROTEIN BAR NOUGAT & CARAMEL x 24 szt. - PROTEIN BAR NOUGAT & CARAMEL x 24 szt. no bg
Zestaw batonów proteinowych nugatowo-karmelowych w mlecznej czekoladzie PROTEIN BAR NOUGAT & CARAMEL x 24 szt.
139,99

OPIS BIAŁKA JAJ KURZYCH W PŁYNIE

BIAŁKO JAJ to pasteryzowane białko jaj kurzych (97% białka i 3% żółtek).

BIAŁKO JAJ to naturalne, płynne i szybkowchłanialne białko, bogate w aminokwasy egzogenne. Białko to pozyskane jest z jaj od kur pochodzących z hodowli prowadzonych zgodnie z restrykcyjnymi zasadami UE.

Jedna butelka odpowiada +/- 33 jajom kurzym.

Idealne do spożycia po treningu. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Wysoka zawartość białka. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.

DAWKOWANIE BIAŁKA JAJ

Wstrząsnąć przed użyciem. 30 g płynnego białka jaj (2 łyżki stołowe) odpowiada jednemu białku jaja kurzego średniej klasy wagowej. Produkt można spożywać na surowo lub po obróbce termicznej. Idealny do omletów, koktajli, wypieków i innych dań.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze od 0 do 25°C w ciemnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 0 do 4°C. Zużyć w ciągu 7 dni.

NAJLEŻY SPOŻYĆ DO, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz na butelce.

TREC NUTRITION Sp. z o.o., ul. Śmidowicza 48, 81-127 Gdynia, POLAND.

SKŁADNIKI BIAŁKA JAJ

Białko jaj (97%); żółtko jaj (3%).

TABELA SKŁADU BIAŁKA JAJ

Wartość odżywcza

w 100 g

Wartość energetyczna

220 kJ

 

52 kcal

Tłuszcz

0,8 g

   w tym kwasy nasycone

0,3 g

Węglowodany

1,2 g

   w tym cukry

1,2 g

Białko

10 g

Sól*

0,41 g

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Opinie

0.0 z 5

0 Oceny

    brak recenzji

FAQ

Ile białka muszę spożywać w ciągu dnia, aby urosły mi mięśnie?

Będąc na masie, warto spożywać od 2 do 2,5 kg białka na kg masy ciała. Pomnóż swoją wagę razy 2 lub 2,5, a dowiesz się, ile protein powinieneś/powinnaś przyjmować w ciągu dnia.

Jaki rodzaj białka jest najlepszy – koncentrat białka serwatkowego (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI) czy kazeina?

Nie ma jednej dobrej odpowiedzi na to pytanie. Zawartość protein w koncentracie WPC mieści się w przedziale 70-80%. Węglowodany i tłuszcze występują w marginalnych ilościach. Koncentrat charakteryzuje się szybkim czasem wchłaniania i przyswajania, dzięki czemu dość szybko możemy zareagować na aktualne potrzeby organizmu (choćby, jeśli chodzi o wsparcie regeneracji po zakończeniu treningu). Izolat białka serwatkowego charakteryzuje się szybszym wchłanianiem niż koncentrat oraz zwykle większą zawartością białka. Izolat zawiera także nieco mniej węglowodanów niż koncentraty. Główne pory dnia, gdy izolat białka sprawdzi się najlepiej to tuż po przebudzeniu oraz po wykonanym treningu. Kazeina jest idealnym białkiem do budowy mięśni podczas regeneracji nocnej, ponieważ jest ona białkiem wolnowchłanialnym, co powoduje, że jest ona świetnym rozwiązaniem dla spowolnionego snem metabolizmu.

Czy białko jest dobre na odchudzanie?

Białko jest składnikiem odżywczym, na którego przyswojenie organizm wykorzystuje najwięcej energii, a to oznacza, że trawienie białka jest dużym wydatkiem energetycznym. Większa pula wydatków energetycznych to mniej okazji do odkładania się tkanki tłuszczowej. Podczas redukcji zaleca się spożywanie ok. 1,8 g białka na każdy kilogram masy ciała.