Naturalne, szybko wchłanialne białko jaj w płynnej formie.
Gramatura: 1000 g
- Idealna alternatywa dla klasycznej odżywki białkowej;
- 97% pasteryzowanego białka jaj kurzych;
- 3% pasteryzowanego żółta jaj kurzych;
- Pochodzi od kur z hodowli prowadzonych wg restrykcyjnych zasad Unii Europejskiej;
- 10 g białka w 100 g;
- Bogate w aminokwasy egzogenne;
- Idealne do spożycia po treningu;
- Najwyższa zdatność ubijania;
- Łatwe użycie bez zbędnych skorupek;
- Jedna butelka odpowiada 33 jajom;
- Tylko 55 gr za białko z jednego jajka.
BIAŁKO JAJ kurzych w płynie
Jak zbierane są opinie?
Jak zbierane są opinie?
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 19,99 zł
Cena regularna:
24,99 zł
Cena jednostkowa: 1000g (2,50 zł / 100g)
Przy zakupach powyżej 299 zł.
OPIS BIAŁKA JAJ KURZYCH W PŁYNIE
BIAŁKO JAJ to pasteryzowane białko jaj kurzych (97% białka i 3% żółtek).
BIAŁKO JAJ to naturalne, płynne i szybkowchłanialne białko, bogate w aminokwasy egzogenne. Białko to pozyskane jest z jaj od kur pochodzących z hodowli prowadzonych zgodnie z restrykcyjnymi zasadami UE.
Jedna butelka odpowiada +/- 33 jajom kurzym.
Idealne do spożycia po treningu. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Wysoka zawartość białka. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.
DAWKOWANIE BIAŁKA JAJ
Wstrząsnąć przed użyciem. 30 g płynnego białka jaj (2 łyżki stołowe) odpowiada jednemu białku jaja kurzego średniej klasy wagowej. Produkt można spożywać na surowo lub po obróbce termicznej. Idealny do omletów, koktajli, wypieków i innych dań.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze od 0 do 25°C w ciemnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 0 do 4°C. Zużyć w ciągu 7 dni.
NAJLEŻY SPOŻYĆ DO, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz na butelce.
TREC NUTRITION Sp. z o.o., ul. Śmidowicza 48, 81-127 Gdynia, POLAND.
SKŁADNIKI BIAŁKA JAJ
Białko jaj (97%); żółtko jaj (3%).
TABELA SKŁADU BIAŁKA JAJ
Wartość odżywcza | w 100 g |
Wartość energetyczna | 220 kJ |
| 52 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 1,2 g |
w tym cukry | 1,2 g |
Białko | 10 g |
Sól* | 0,41 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Opinie
0.0 z 5
0 Oceny
-
brak recenzji
FAQ
Ile białka muszę spożywać w ciągu dnia, aby urosły mi mięśnie?
Jaki rodzaj białka jest najlepszy – koncentrat białka serwatkowego (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI) czy kazeina?
Czy białko jest dobre na odchudzanie?