Białko sojowe SOY PROTEIN ISOLATE

59,99 zł
Cena jednostkowa: 750g (8,00 zł / 100g)

GRAMATURA (1)

SMAK (4)

Zamówienie wyślemy w 24-48h!
Kupujesz prosto od producenta.

OPIS SOY PROTEIN ISOLATE

Suplement diety. Zawiera substancję słodzącą.

SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat białka sojowego. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swojego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi posiadają właściwości bardzo zbliżone do najpopularniejszych białek zwierzęcych.

SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej. Produkt polecany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców.

SOY PROTEIN ISOLATE - BIAŁKO SOJOWE DLA WEGETARIAN I NIE TYLKO

Białko sojowe to doskonałe rozwiązanie dla osób będących na różnych odmianach diet wegetariańskich.

Białko sojowe jako zdrowa i wartościowa alternatywa białka zwierzęcego

Soja to roślina stanowiąca bogate źródło białka, zawierająca ponad 36 g protein w 100 g. Takim zawartością białka nie mogą poszczycić się nawet filet z piersi kurczaka, który dostarcza około 27 g białka. Z tego względu białko sojowe stanowi chętnie wykorzystywany komponent białkowy w przemyśle spożywczym. Z substratu sojowego pozyskiwane są, podobnie jak w przypadku białek serwatkowych, koncentraty oraz izolaty białkowe. Izolat białka sojowego, będący kluczowym składnikiem SOY PROTEIN ISOLATE, to czystsza forma białka niż koncentrat, zawierająca mniej węglowodanów i tłuszczów, charakteryzująca się wysokim stężeniem białka. 100 g białka sojowego SOY PROTEIN ISOLATE zawiera aż 85 g protein przy zawartości 1,1 g tłuszczu i 4,1 g węglowodanów. Te parametry są dowodem na to, że jest to naprawdę wysokiej klasy sojowa odżywka białkowa.

Skład aminokwasowy białka sojowego

Białko sojowe wyróżnia się szczególnymi właściwościami. Wiele roślinnych białek wykazuje deficyty aminokwasów z grupy egzogennych, czyli takich, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować. Białko sojowe, które jest podstawą produktu SOY PROTEIN ISOLATE, zawiera wszystkie 8 aminokwasów egzogennych, dzięki czemu białko sojowe może być maksymalnie zabsorbowane. Deficyt któregokolwiek z tych aminokwasów powoduje, że białko nie jest w stanie przyswoić się w pełni. Białko sojowe SOY PROTEIN ISOLATE zawiera wszystkie aminokwasy rozgałęzione (BCAA).

Stosując ten izolat białka sojowego możesz mieć pewność, że dostarczasz swojemu organizmowi solidną porcję tych kluczowych aminokwasów, które są tak istotne dla budowania masy mięśniowej, siły i zachowania ogólnego zdrowia.

DIAAS (Digestible Indispensable Amino Acid Score) to metoda oceny wartości danego białka na podstawie jego strawności i aminogramu. Wg tej oceny izolat białka sojowego jest mniej więcej na 4 miejscu pod względem jakości białka.

Podsumowanie zalet izolatu białka sojowego SOY PROTEIN ISOLATE

  • Zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne,
  • charakteryzuje się wysoką zawartością BCAA,
  • doskonałe białko sojowe dla wegetarian i nie tylko.


Źródła:

  1. NBJ’s Sports Nutrition and Weight Loss Report 2007-2008. Nutrition Business Journal. Boulder CO. New Hope Natural Media, January 2008.
  2. G. L. Paul. The rationale for consuming protein blends in sports nutrition. J Am Coll Nutr. 2009 Aug;28 Suppl:464S-472S. Review.
  3. Y. Boirie, M. Dangin, P. Gachon, M. P. Vasson, J. L. Maubois, B. Beaufrère. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Dec 23;94(26):14930-5.
  4. L. A. van den Berg, J. J. Mes, M. Mensink, A. J. Wanders. Protein quality of soy and the effect of processing: A quantitative review. Front Nutr. 2022; 9: 1004754.

PORCJOWANIE SOY PROTEIN ISOLATE

Jednorazową porcję produktu – 30 g (2 miarki) - rozpuścić w 300 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. W celu uzyskania konsystencji deseru jednorazową porcję produktu – 30 g (2 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka. Stosować 3 porcje dziennie.

W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem.

W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

OSTRZEŻENIA

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz spód opakowania.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15–25°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.

Producent: TREC NUTRITION Sp. z o.o., ul. inż. J. Śmidowicza 48, 81-127 Gdynia, POLAND.

SKŁADNIKI SOY PROTEIN ISOLATE

Skład dla smaków mango, malina:

94,8 % izolat białka sojowego; aromaty; koncentrat soku z buraka2; substancja słodząca (sukraloza); barwnik (beta-karoten1). Dotyczy produktu o smaku: mango, 2malinowy .

Skład dla smaków słony karmel, wanilia, czekolada:

SKŁADNIKI: 94,8 % izolat białka sojowego; kakao w proszku2; aromaty [w tym aromat naturalnej śmietany (zawiera mleko)]; aromat karmelowy3 (zawiera mleko)]; fruktoza; sól3; barwnik (karmel amoniakalny3); substancje słodzące (cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza); barwnik (beta-karoten1). Dotyczy produktu o smaku: 1waniliowy, 2czekoladowy, 3słonego karmelu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne i orzechy.

TABELA SKŁADU SOY PROTEIN ISOLATE

Wartość odżywcza

w 30 g

w 90 g*

w 100 g

Wartość energetyczna

476 kJ

1415 kJ

1561 kJ

 

112 kcal

333 kcal

368 kcal

Tłuszcz

0,4 g

1,3 g

1,4 g

w tym kwasy nasycone

0,2 g

0,5 g

0,6 g

Węglowodany

1,1 g

3,4 g

3,8 g

w tym cukry

0 g

0 g

0 g

Białko

26 g

77 g

85 g

Sól

0,39 g

1,17 g

1,30 g

Składniki aktywne

 

 

 

Izolat Białka Sojowego

28,4 g

85,3 g

94,8 g

*Dzienna porcja produktu

Opinie
Zweryfikowane opinie o produkcie są potwierdzone zakupem. W przypadku opinii niezweryfikowanych - trec.pl nie daje gwarancji, że zostały one wystawione przez autentycznych użytkowników. Użytkownicy, którzy kupili ten produkt mogą wystawić ocenę w formie pisemnej za pośrednictwem platformy trec.pl. Po moderacji publikujemy wszystkie wystawione opinie. Serwis trec.pl weryfikuje opinie od 01.01.2023r. - wszystkie opinie przed tą datą są niezweryfikowane.
Jeżeli masz zastrzeżenia do opini, napisz na kontakt@trec.pl.
4.6 z 5
16 Oceny
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

FAQ

Ile białka muszę spożywać w ciągu dnia, aby urosły mi mięśnie?

Będąc na masie, warto spożywać od 2 do 2,5 g białka na kg masy ciała. Pomnóż swoją wagę razy 2 lub 2,5, a dowiesz się, ile protein powinieneś/powinnaś przyjmować w ciągu dnia.

Jaki rodzaj białka jest najlepszy – koncentrat białka serwatkowego (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI) czy kazeina?

Nie ma jednej dobrej odpowiedzi na to pytanie. Zawartość protein w koncentracie WPC mieści się w przedziale 70-80%. Węglowodany i tłuszcze występują w marginalnych ilościach. Koncentrat charakteryzuje się szybkim czasem wchłaniania i przyswajania, dzięki czemu dość szybko możemy zareagować na aktualne potrzeby organizmu (choćby, jeśli chodzi o wsparcie regeneracji po zakończeniu treningu). Izolat białka serwatkowego charakteryzuje się szybszym wchłanianiem niż koncentrat oraz zwykle większą zawartością białka. Izolat zawiera także nieco mniej węglowodanów niż koncentraty. Główne pory dnia, gdy izolat białka sprawdzi się najlepiej to tuż po przebudzeniu oraz po wykonanym treningu. Kazeina jest idealnym białkiem do budowy mięśni podczas regeneracji nocnej, ponieważ jest ona białkiem wolnowchłanialnym, co powoduje, że jest ona świetnym rozwiązaniem dla spowolnionego snem metabolizmu.

Czy białko jest dobre na odchudzanie?

Białko jest składnikiem odżywczym, na którego przyswojenie organizm wykorzystuje najwięcej energii, a to oznacza, że trawienie białka jest dużym wydatkiem energetycznym. Większa pula wydatków energetycznych to mniej okazji do odkładania się tkanki tłuszczowej. Podczas redukcji zaleca się spożywanie ok. 1,8 g białka na każdy kilogram masy ciała.
Loading...