0
MENU
Białko Sojowe - SOY PROTEIN ISOLATE Glowne

Białko Sojowe - SOY PROTEIN ISOLATE

39.00  zł

Izolat białka sojowego NON GMO

Zobacz pełny opis i skład
Darmowa dostawa od 50 zł
Wysyłka w 24h!

Właściwości

  • Odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych, cenne źródło pełnowartościowego białka.
  • Odżywka białkowa odpowiednia dla wegan i wegetarian

Izolat białka sojowego (94,8%); kakao w proszku dla smaku czekoladowego; aromaty; fruktoza; substancje słodzące – cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza; barwnik dla smaku waniliowego – beta-karoten.

białko sojowe trec

IZOLAT BIAŁKA SOJOWEGO. SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swojego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi posiadają właściwości bardzo zbliżone do najpopularniejszych białek zwierzęcych. SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej. Preparat polecany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców. Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia to 90 g. SPOSÓB UŻYCIA: Jednorazową porcję preparatu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. Stosować 3 porcje dziennie. W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem. W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.

Soy protein isolate – zbilansowane białko sojowe dla wegetarian i nie tylko

białko sojowe trecBiałko sojowe jako zdrowa i wartościowa alternatywa białkowa


Soja to roślina stanowiąca bogate źródło białka, zawierajaca ponad 30 g protein w 100g. Takim zagęszczeniem białka nie mogą poszczycić się nawet popularne mięsa (filet z piersi kurczaka dostarcza około 22 g białka). Z tego względu białko sojowe stanowi chętnie wykorzytywany komponet białkowy w przemyśle spożywczym. Z substartu sojowego pozyskiwane są, podobnie jak w przypadku białek serwatkowych, koncentarty oraz izolaty białkowe. Izolat białka sojowego, będący kluczowym składnikiem Soy protein isolate, to czystsza forma białka jak koncetart, zawierająca mniej niepotrzebnych składników jak węglowodany i tłuszcze, charkatreyzujkąca się stężniem białka ponad 90%. 100 g białko sojowego trec zawiera aż 85 g czystych protein, przy zawartości tłuszczu 1g i 4 g węglwodanów. To są parametry naprawdę wysokiej klasy odżywki białkowej.


Wyjątkowy skład aminokwasowy białka sojowego


Soja to białko roślinne o szczególnych właściwościach. Wiele roślinnych białek wykazuje deficyty aminokwasów z grupy egzogennych (grupa aminokwasów, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować). Białko sojowe, które jest podsatwą produktu Soy protein isolate, zawiera wszystkie 8 aminokwasów egzogennych. Deficyt któregokolwiek z tych aminokwasów powoduje, że białko nie jest w stanie przyswoić się w pełnym wymiarze. Białkowe sojowe trec wyposażone jest we wszystkie kluczowe aminokwasy, dzieki czemu białko może być maksymalnie absorbowne.
Poza tym, że białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy z grupy egzogennych, charakteryzuje się także wysokim stężeniem aminowkasów rozgałęzionych (BCAA). Na tym polu w niczym nie ustępuje wręcz białkom mleka. Na tym jednak nie koniec atutów białka sojowego.


Soy protein isolate charaktryzuje się wysoką zawartością argininy i glutaminy


Gdy analizowano skład aminokwasowy białka sojowego okazało się coś zadziwiającego. To roślinne białko wykazuje wyższą, w porównaniu z kazeiną i białkami serwatkowymi, zawartość dwóch ważnych aminokwasów: glutaminy i argininy. Mając na uwadze względy fizjologiczne, z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że są to dwa najbardziej zapracowane aminokwasy w ustroju, szczególnie w przydaku osoby aktywnej fizycznie.
Glutamina, występująca w dużym stężeniu w białku sojowym trec, odpowida za dodatni bilans azotowy będący podstawą wystąpienia anabolizmu mięśniowego. Jest tak ważnym aminokwasem, że organizm w sytuacji jego braku będzie rozkładał wszystkie inne aminokwasy w celu uzyskania pożądanego poziomu glutaminy.

Źródło:

  1. NBJ’s Sports Nutrition and Weight Loss Report 2007-2008. Nutrition Business Journal. Boulder CO. New Hope Natural Media, January 2008.
  2. Paul GL. The rationale for consuming protein blends in sports nutrition. J Am Coll Nutr. 2009 Aug;28 Suppl:464S-472S. Review.
  3. Boirie Y, Dangin M, Gachon P, Vasson MP, Maubois JL, Beaufrère B. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Dec 23;94(26):14930-5.

Arginina, w którą zasobne jest białko sojowe trec to tak istotny aminokwas, że w sytuacji wyłaczenia go z diety dziecka, haumje prosesy wzrostowe organizmu. Arginina jest niezbędna do produkcji kreatyny, odgrywającej kluczową rolę w energetyce komórkowej, stanowi nieodzowne ogniwo cyklu mocznikowego, jest jedynym substartem do produkcji pompującej molekułu jaką jest tlenek azotu (NO).
Przyjmując Soy protein isolate możesz być pewien, że wyposażasz swój organizm w większą dawkę tych kluczowych aminokwsów, które są tak istotne dla budowania czystej masy mięśniowej, siły i zachowania ogólnego zdrowia.


Soy protein isolate dobre dla każdego, szczególnie wegetarian, osób z nietorancją laktozy


Białko sojowe trec to doskonałę rozwiązanie dla osób będących na różnych odmianach diet wegetariańskich. Spośród różnych źródeł białka zalecanych w tego typu dietach, białko sojowe wypada najlepiej w rankigu PDCAAS (Protein Digestibiity – Corrected Amino Acid Scoring) oceniającym jakość białka na podstawie składu aminokwasowego i jego strawności. PDCAAS to medoda oceniania wartości białka uznana przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia).

Źródło: https://dare2makeachoice.wordpress.com/2014/05/29/nutriplus-protein-wonder/

Soy protein isolate to jednak produkt dla każdego, kto dba o urozmaicenie źródeł białka w diecie oraz zdrowie


Białko sojowe trec to także rekomendowane źródło protein dla osób z nietolerancją na cukier mleczny – laktozę. Mimo, że koncentraty białek mlecznych są pozbawione prawie tego uczulującego składnika, to zawsze występuje ryzyko, że jakaś minimalna ilość mogła pozostać w finalnym produkcie białkowym. W przypadku Soy protein isolate nie ma takiej możliwości, gdyż naturalnie roślina ta nie zawiera laktozy.

Zalety produktu Soy protein isolate firmy trec:


- Białko sojowe trec zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, przez co stanowi łatwo i dobrze abosrbowane białko
- Białko sojowe trec charakeryzuje się wysoką zawartością BCAA
- Soy protein isolate to wysoka zawartość glutaminy i argininy (wyższa jak w WPC!)
- Soy protein isolate to doskonałe białko dla wegetarian
- Białko sojowe trec jest pozbawione uczulajacej i wywołującej dyskomfort trawienny laktozy

Żródło: http://www.precisionnutrition.com/whey-vs-casein

- Effects of soy protein on renal function and proteinuria in patients with type 2 diabetes Am J Clin Nutr 1998 68:6 1347S-1353S (http://ajcn.nutrition.org/content/68/6/1347S.full.pdf )
- Aleksandra Zagrodna (Kopeć). Anna Książek. Małgorzata Słowińska - Lisowska. An assessment of diet among high – rank professional judo athletes. Journal of combat sports and martial arts 12/2014
- http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174002001870

Jednorazową porcję preparatu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. Stosować 3 porcje dziennie. W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem. W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA
100g
90g**
30g***

 %RWS*


 %RWS**


 %RWS***

Wartość energetyczna

1562 kJ

368 kcal

 

18%

1405 kJ

331 kcal

 

17%

469 kJ

110 kcal

 

 6%

Tłuszcz1,13 g2%1,02 g1%0,34 g0%
   w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,10 g1%0,09 g0%0,03 g0%
Węglowodany4,07 g2%3,66 g1%1,22 g0%
   w tym cukry1,52 g2%1,36 g2%0,45 g1%
Białko85,33 g171%76,80 g154%25,60 g51%
Sól0,07 g1%0,06 g1%0,02 g0%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Izolat Białka Serwatkowego94,80 g85,32 g28,44 g

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

**Dzienna porcja produktu
*** Jednorazowa porcja produktu

Przesyłka

  • Wysyłka w 24h
  • Koszt dostawy 9 zł
  • Bezpłatna przesyłka od 50 zł

Dostawa

Czas dostawy: do 24 godzin

Godzina wysyłki: Paczki wysyłamy do godziny 13:30.

Metody płatności

  • Szybki przelew online
  • Płatność kartą
  • BLIK
  • Płatność za pobraniem
  • Płatność odroczona (21 dni)
  • Płatność mobilna

Opinie

  • (5/5)

    Idealne uzupełnienie diety w białko soi. Produkt kierowany do kobiet. Smak nieco kwaskowy, ale to typowe dla białek sojowych.

    /
  • (5/5)

    Dobre białko waniliowe jaki i czekoladowe ! Polecam

    /
  • (5/5)

    bardzo dobry srodek za dobra kaske

    /
  • (5/5)

    Produkt świetny! Cena nie jest duza , a w stosuku do tego produktu jest rewelacyjna! Smak tez jest ok , tylko deliktanie sie pieni , ale piana szybko schodzi :)Jak najbardziej polecam! :)

    /
  • (5/5)

    Bardzo dobre białko dobrze rozpuszczalne, smaczne i cena też jest atrakcyjna.

    /
  • (5/5)

    Oba smaki bardzo dobre, konsystencja też mi bardzo odpowiada. Bardzo polecam i mam nadzieję, że może wyjdą jeszcze inne smaki. :)

    /
  • (5/5)

    Białko bez rewelacji ciężko się pije szczególnie z wodą smak taki jakby kulki sojowe w batonach proteinowych tych tańszych trzeba po prostu lubić soję bo tak to nie warto kupować

    /
  • (1/5)

    Lepiej dołożyć i kupić Whey100 bo to białko to porażka tylko dla tych co lubią soje bo tak smak okropny i niczym się go nie zabije

    /
  • (5/5)

    Testowałem kilka wersji sojowego izolatu i z Treca jak dotąd najlepszy. Zdecydowanie polecam.

    /
  • (5/5)

    Byłem sceptycznie nastawiony do tego produktu w związku z jego ceną, jednak się myliłem i sięgam po niego kolejny raz, naprawdę warte polecenia.

    /
  • (5/5)

    Polecam białko, dobrze się rozpuszcza, nie jest zbyt słodkie, nie pieni się.

    /
  • (4/5)

    Jedna z lepszych białkowych odżywek sojowych jakie miałam okazję spróbować. Na ogromny plus z pewnością zapach - pachnie tak, że macie ochotę wyjadać ją prosto z opakowania na sucho, niczym vibovit za dziecka. W smaku bardzo dobra, nie posiada tego specyficznego dla większości białek czekoladowych, "mydlanego" posmaku. Oczywiście jedynym minusem (ale tak naprawdę obecnym we wszystkich odżywkach sojowych) jest kiepska rozpuszczalność. W połączeniu z wodą lub z mlekiem pozostawia mączne posmaki. Świetnie za to sprawdza się w formie dodatku do owsianki z orzechami, czy też do pancake`ów. Polecam :)

    /
  • (5/5)

    Najlepsza sojowa odżywka jaką miałam. Nie ma problemu z tym mącznym posmakiem ani z tym, że jest za słodka. Posiadam smak czekoladowy i jest naprawdę cudowna. Świetna mieszalność, smak i zapach. Polecam gorąco!!:)

    /
  • (4/5)

    Dobra rozpuszczalność, atrakcyjna cena, dobre działanie. Jedynie smak (miałam czekoladowy) średnio mi przypasował, ale to już kwestia gustu. Polecam przetestować ;)

    /
  • (5/5)

    Zamówiłam smak waniliowy. Białko rozpuszcza się ok, nie całkowicie, ale nie przeszkadza to w odczuwaniu przyjemności z jego picia. Smak na plus, czuć delikatnie soję, ale nie dominuje w przygotowanym napoju. Naprawdę dobry produkt w dobrej cenie :) mam wrażenie, że pozostanę przy nim :)

    /
  • (5/5)

    Początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tego produktu, ale po miesiącu stosowania jestem bardzo zadowolona. Smak jest w porządku nawet z wodą.Rozpuszczalność średnia,ale jak użyje się blendera to konsystencja jest idealna.Na uzupełnienie codziennej diety produkt jest świetny.Polecam

    /

Wystaw opinię