-10% na wszystko od 299 zł   z kodem: MIKOLAJ10   Masz tylko: 
None Białko sojowe SOY PROTEIN ISOLATE SOY PROTEIN ISOLATE

Izolat białka sojowego NON GMO.

  • Izolat protein sojowych jako cenne źródło pełnowartościowego białka;
  • Odpowiednia dla wegetarian.

Białko sojowe SOY PROTEIN ISOLATE

Jak zbierane są opinie?

Jak zbierane są opinie?

59,99

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:  47,99

Cena regularna:  59,99 zł

Cena jednostkowa:  750g (8,00 zł / 100g)

10% zniżki z kodem MIKOLAJ10
Przy zakupach powyżej 299 zł.
Zamówienie wyślemy w 24h!
Kupujesz prosto od producenta.

Produkty powiązane

Zestaw batonów proteinowych o smaku czekoladowym z chrupkami zbożowymi PROTEIN BOOGIE BAR CHOCOLATE x 24 szt. - PROTEIN BOOGIE BAR CHOCOLATE x 24 szt. no bg
Zestaw batonów proteinowych o smaku czekoladowym z chrupkami zbożowymi PROTEIN BOOGIE BAR CHOCOLATE x 24 szt.
189,99
Białko WHEY 100 - WHEY 100 2
Białko WHEY 100
79,99
Zestaw batonów proteinowych o smaku orzechów arachidowych z chrupkami zbożowymi PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER x 24 szt. - PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER x 24 szt. no bg
Zestaw batonów proteinowych o smaku orzechów arachidowych z chrupkami zbożowymi PROTEIN BOOGIE BAR PEANUT BUTTER x 24 szt.
189,99
Białko WHEY 100 NEW FORMULA  - wspierające odporność - CIASTECZKA
Białko WHEY 100 NEW FORMULA - wspierające odporność
79,99
Odżywka białkowa BOOSTER WHEY PROTEIN - BOOSTER WHEY PROTEIN
Odżywka białkowa BOOSTER WHEY PROTEIN
199,99
ISOLATE 100 - izolat białka CFM - ISOLATE 100 chocolate 700 g no bg
ISOLATE 100 - izolat białka CFM
104,99

OPIS SOY PROTEIN ISOLATE

SOY PROTEIN ISOLATE to odżywka wysokobiałkowa zawierająca izolat protein sojowych. To cenne źródło pełnowartościowego białka, charakteryzujące się niską zawartością węglowodanów, tłuszczu i cholesterolu. Pomimo swojego roślinnego pochodzenia proteiny wyizolowane z soi posiadają właściwości bardzo zbliżone do najpopularniejszych białek zwierzęcych.

SOY PROTEIN ISOLATE zawiera białko, które przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej. Produkt polecany jest jako uzupełnienie białka w codziennej diecie u osób aktywnych fizycznie i sportowców.

SOY PROTEIN ISOLATE - BIAŁKO SOJOWE DLA WEGETARIAN I NIE TYLKO

Białko sojowe jako zdrowa i wartościowa alternatywa białka zwierzęcego

Soja to roślina stanowiąca bogate źródło białka, zawierająca ponad 30 g protein w 100 g. Takim zagęszczeniem białka nie mogą poszczycić się nawet popularne mięsa (filet z piersi kurczaka dostarcza około 22 g białka). Z tego względu białko sojowe stanowi chętnie wykorzystywany komponent białkowy w przemyśle spożywczym. Z substratu sojowego pozyskiwane są, podobnie jak w przypadku białek serwatkowych, koncentraty oraz izolaty białkowe. Izolat białka sojowego, będący kluczowym składnikiem SOY PROTEIN ISOLATE, to czystsza forma białka jak koncentrat, zawierająca mniej niepotrzebnych składników tj. węglowodany i tłuszcze, charakteryzująca się stężeniem białka ponad 90%. 100 g białko sojowego od Trec Nutrition zawiera aż 85 g czystych protein przy zawartości 1 g tłuszczu i 4 g węglowodanów. To są parametry naprawdę wysokiej klasy odżywki białkowej.

Wyjątkowy skład aminokwasowy białka sojowego

Soja to białko roślinne o szczególnych właściwościach. Wiele roślinnych białek wykazuje deficyty aminokwasów z grupy egzogennych, czyli grupy aminokwasów, których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować. Białko sojowe, które jest podstawą produktu SOY PROTEIN ISOLATE, zawiera wszystkie 8 aminokwasów egzogennych. Deficyt któregokolwiek z tych aminokwasów powoduje, że białko nie jest w stanie przyswoić się w pełnym wymiarze. Białkowe sojowe od Trec Nutrition wyposażone jest we wszystkie kluczowe aminokwasy, dzięki czemu białko może być maksymalnie zabsorbowane.
Poza tym, że białko sojowe zawiera wszystkie aminokwasy z grupy egzogennych, charakteryzuje się także wysokim stężeniem aminowkasów rozgałęzionych (BCAA). Na tym polu w niczym nie ustępuje wręcz białkom mleka. Na tym jednak nie koniec atutów białka sojowego.

SOY PROTEIN ISOLATE charakteryzuje się wysoką zawartością argininy i glutaminy

Gdy analizowano skład aminokwasowy białka sojowego, wyszedł na jaw zadziwiający fakt. To roślinne białko wykazuje wyższą, w porównaniu z kazeiną i białkami serwatkowymi, zawartość dwóch ważnych aminokwasów: glutaminy i argininy. Mając na uwadze względy fizjologiczne, z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że są to dwa najbardziej zapracowane aminokwasy w ustroju, szczególnie w przypadku osoby aktywnej fizycznie.
Glutamina, występująca w dużym stężeniu w białku sojowym od Trec, odpowiada za dodatni bilans azotowy będący podstawą wystąpienia anabolizmu mięśniowego. Jest tak ważnym aminokwasem, że organizm w sytuacji jego braku będzie rozkładał wszystkie inne aminokwasy w celu uzyskania pożądanego poziomu glutaminy.


Źródło:

  1. NBJ’s Sports Nutrition and Weight Loss Report 2007-2008. Nutrition Business Journal. Boulder CO. New Hope Natural Media, January 2008.
  2. Paul GL. The rationale for consuming protein blends in sports nutrition. J Am Coll Nutr. 2009 Aug;28 Suppl:464S-472S. Review.
  3. Boirie Y, Dangin M, Gachon P, Vasson MP, Maubois JL, Beaufrère B. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Dec 23;94(26):14930-5.

Arginina, w którą zasobne jest białko sojowe, jest tak istotnym aminokwasem, że w sytuacji wyłączenia go z diety dziecka, hamuje procesy wzrostowe organizmu. Arginina jest niezbędna do produkcji kreatyny, odgrywającej kluczową rolę w energetyce komórkowej, stanowi nieodzowne ogniwo cyklu mocznikowego, jest jedynym substratem do produkcji pompującej molekuły, jaką jest tlenek azotu (NO).
Stosując SOY PROTEIN ISOLATE możesz być pewien, że wyposażasz swój organizm w większą dawkę tych kluczowych aminokwasów, które są tak istotne dla budowania czystej masy mięśniowej, siły i zachowania ogólnego zdrowia.


SOY PROTEIN ISOLATE dobre dla każdego, szczególnie dla wegetarian

Białko sojowe to doskonałe rozwiązanie dla osób będących na różnych odmianach diet wegetariańskich. Spośród różnych źródeł białka zalecanych w tego typu dietach, białko sojowe wypada najlepiej w rankingu PDCAAS (Protein Digestibiity – Corrected Amino Acid Scoring) oceniającym jakość białka na podstawie składu aminokwasowego i jego strawności. PDCAAS to metoda oceniania wartości białka uznana przez WHO (Światowa Organizacja Zdrowia).

Źródło: https://dare2makeachoice.wordpress.com/2014/05/29/nutriplus-protein-wonder/

Zalety produktu SOY PROTEIN ISOLATE:

  • Zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, przez co stanowi łatwo i dobrze absorbowane białko;
  • Charakteryzuje się wysoką zawartością BCAA;
  • Wysoka zawartość glutaminy i argininy (wyższa jak w WPC!);
  • Doskonałe białko dla wegetarian.

Żródło: http://www.precisionnutrition.com/whey-vs-casein

- Effects of soy protein on renal function and proteinuria in patients with type 2 diabetes Am J Clin Nutr 1998 68:6 1347S-1353S (http://ajcn.nutrition.org/content/68/6/1347S.full.pdf )
- Aleksandra Zagrodna (Kopeć). Anna Książek. Małgorzata Słowińska - Lisowska. An assessment of diet among high – rank professional judo athletes. Journal of combat sports and martial arts 12/2014
- http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0309174002001870

PORCJOWANIE SOY PROTEIN ISOLATE

Jednorazową porcję produktu – 30 g (1,5 miarki) - rozpuścić w 300 ml wody lub mleka, używając do tego szejkera lub miksera. W celu uzyskania konsystencji deseru jednorazową porcję produktu – 30 g (1,5 miarki) rozpuścić w 200 ml wody lub mleka. Stosować 3 porcje dziennie.

W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja do 1,5 godz. po treningu oraz III porcja przed snem.

W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

OSTRZEŻENIA

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących. Zrównoważona dieta i zdrowy tryb życia są ważne.

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM, NUMER PARTII PRODUKCYJNEJ: Patrz spód opakowania.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15–25°C, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić od światła i wilgoci. Po otwarciu spożyć w ciągu 3 miesięcy.

Producent: TREC NUTRITION Sp. z o.o., ul. Śmidowicza 48, 81-127 Gdynia, POLAND.

SKŁADNIKI SOY PROTEIN ISOLATE

94,8 % izolat białka sojowego; kakao w proszku2; aromaty [w tym aromat naturalnej śmietany (zawiera mleko)]; aromat karmelowy3 (zawiera mleko)]; fruktoza; sól3; barwnik (karmel amoniakalny3); substancje słodzące (cyklaminian sodu, sacharynian sodu, sukraloza); barwnik (beta-karoten1). Dotyczy produktu o smaku: 1waniliowy, 2czekoladowy, 3słonego karmelu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne i orzechy.

TABELA SKŁADU SOY PROTEIN ISOLATE

Wartość odżywcza

w 100 g

w 90 g *

w 30 g

Wartość energetyczna

1555 kJ

1409 kJ

491 kJ

 

366 kcal

332 kcal

116 kcal

Tłuszcz

1,1 g

1,0 g

0,3 g

w tym kwasy nasycone

0 g

0 g

0 g

Węglowodany

4,1 g

3,7 g

1,2 g

w tym cukry

1,5 g

1,4 g

0,5 g

Białko

85 g

77 g

27 g

Sól

0,07 g

0,06 g

0,02 g

 

1,803 g

1,623 g

0,543 g

Składniki aktywne

 

 

 

Izolat Białka Sojowego

94,8 g

85,3 g

28,4 g

*Dzienna porcja produktu

3Dotyczy produktu o smaku słonego karmelu.

Opinie

5.0 z 5

16 Oceny

  • 6 czerwca 2019

    Początkowo byłam sceptycznie nastawiona do tego produktu, ale po miesiącu stosowania jestem bardzo zadowolona. Smak jest w porządku nawet z wodą.Rozpuszczalność średnia,ale jak użyje się blendera to konsystencja jest idealna.Na uzupełnienie codziennej diety produkt jest świetny.Polecam

    Niezweryfikowane

  • 10 stycznia 2019

    Zamówiłam smak waniliowy. Białko rozpuszcza się ok, nie całkowicie, ale nie przeszkadza to w odczuwaniu przyjemności z jego picia. Smak na plus, czuć delikatnie soję, ale nie dominuje w przygotowanym napoju. Naprawdę dobry produkt w dobrej cenie :) mam wrażenie, że pozostanę przy nim :)

    Niezweryfikowane

  • 30 lipca 2018

    Dobra rozpuszczalność, atrakcyjna cena, dobre działanie. Jedynie smak (miałam czekoladowy) średnio mi przypasował, ale to już kwestia gustu. Polecam przetestować ;)

    Niezweryfikowane

  • 13 lipca 2018

    Najlepsza sojowa odżywka jaką miałam. Nie ma problemu z tym mącznym posmakiem ani z tym, że jest za słodka. Posiadam smak czekoladowy i jest naprawdę cudowna. Świetna mieszalność, smak i zapach. Polecam gorąco!!:)

    Niezweryfikowane

  • 2 marca 2018

    Jedna z lepszych białkowych odżywek sojowych jakie miałam okazję spróbować. Na ogromny plus z pewnością zapach - pachnie tak, że macie ochotę wyjadać ją prosto z opakowania na sucho, niczym vibovit za dziecka. W smaku bardzo dobra, nie posiada tego specyficznego dla większości białek czekoladowych, "mydlanego" posmaku. Oczywiście jedynym minusem (ale tak naprawdę obecnym we wszystkich odżywkach sojowych) jest kiepska rozpuszczalność. W połączeniu z wodą lub z mlekiem pozostawia mączne posmaki. Świetnie za to sprawdza się w formie dodatku do owsianki z orzechami, czy też do pancake`ów. Polecam :)

    Niezweryfikowane

  • 2 lutego 2017

    Polecam białko, dobrze się rozpuszcza, nie jest zbyt słodkie, nie pieni się.

    Niezweryfikowane

  • 15 grudnia 2016

    Byłem sceptycznie nastawiony do tego produktu w związku z jego ceną, jednak się myliłem i sięgam po niego kolejny raz, naprawdę warte polecenia.

    Niezweryfikowane

  • 8 marca 2016

    Testowałem kilka wersji sojowego izolatu i z Treca jak dotąd najlepszy. Zdecydowanie polecam.

    Niezweryfikowane

  • 7 grudnia 2015

    Lepiej dołożyć i kupić Whey100 bo to białko to porażka tylko dla tych co lubią soje bo tak smak okropny i niczym się go nie zabije

    Niezweryfikowane

  • 8 września 2015

    Białko bez rewelacji ciężko się pije szczególnie z wodą smak taki jakby kulki sojowe w batonach proteinowych tych tańszych trzeba po prostu lubić soję bo tak to nie warto kupować

    Niezweryfikowane

  • 28 maja 2015

    Oba smaki bardzo dobre, konsystencja też mi bardzo odpowiada. Bardzo polecam i mam nadzieję, że może wyjdą jeszcze inne smaki. :)

    Niezweryfikowane

  • 11 lutego 2015

    Bardzo dobre białko dobrze rozpuszczalne, smaczne i cena też jest atrakcyjna.

    Niezweryfikowane

  • 28 września 2014

    Produkt świetny! Cena nie jest duza , a w stosuku do tego produktu jest rewelacyjna! Smak tez jest ok , tylko deliktanie sie pieni , ale piana szybko schodzi :)Jak najbardziej polecam! :)

    Niezweryfikowane

  • 11 września 2014

    bardzo dobry srodek za dobra kaske

    Niezweryfikowane

  • 5 czerwca 2014

    Dobre białko waniliowe jaki i czekoladowe ! Polecam

    Niezweryfikowane

  • 13 maja 2014

    Idealne uzupełnienie diety w białko soi. Produkt kierowany do kobiet. Smak nieco kwaskowy, ale to typowe dla białek sojowych.

    Niezweryfikowane

FAQ

Ile białka muszę spożywać w ciągu dnia, aby urosły mi mięśnie?

Będąc na masie, warto spożywać od 2 do 2,5 g białka na kg masy ciała. Pomnóż swoją wagę razy 2 lub 2,5, a dowiesz się, ile protein powinieneś/powinnaś przyjmować w ciągu dnia.

Jaki rodzaj białka jest najlepszy – koncentrat białka serwatkowego (WPC), izolat białka serwatkowego (WPI) czy kazeina?

Nie ma jednej dobrej odpowiedzi na to pytanie. Zawartość protein w koncentracie WPC mieści się w przedziale 70-80%. Węglowodany i tłuszcze występują w marginalnych ilościach. Koncentrat charakteryzuje się szybkim czasem wchłaniania i przyswajania, dzięki czemu dość szybko możemy zareagować na aktualne potrzeby organizmu (choćby, jeśli chodzi o wsparcie regeneracji po zakończeniu treningu). Izolat białka serwatkowego charakteryzuje się szybszym wchłanianiem niż koncentrat oraz zwykle większą zawartością białka. Izolat zawiera także nieco mniej węglowodanów niż koncentraty. Główne pory dnia, gdy izolat białka sprawdzi się najlepiej to tuż po przebudzeniu oraz po wykonanym treningu. Kazeina jest idealnym białkiem do budowy mięśni podczas regeneracji nocnej, ponieważ jest ona białkiem wolnowchłanialnym, co powoduje, że jest ona świetnym rozwiązaniem dla spowolnionego snem metabolizmu.

Czy białko jest dobre na odchudzanie?

Białko jest składnikiem odżywczym, na którego przyswojenie organizm wykorzystuje najwięcej energii, a to oznacza, że trawienie białka jest dużym wydatkiem energetycznym. Większa pula wydatków energetycznych to mniej okazji do odkładania się tkanki tłuszczowej. Podczas redukcji zaleca się spożywanie ok. 1,8 g białka na każdy kilogram masy ciała.