Baza wiedzy

Dieta na masę – co robić, aby się za mocno nie zatłuścić?

Dobrze skomponowana, indywidualna dieta to absolutna podstawa kształtowania sylwetki. Dotyczy to również budowania dobrej jakościowo masy mięśniowej. Wbrew pozorom nie wystarczy wyłącznie spożywać jak najwięcej kalorii i ćwiczyć, aby stworzyć mięśniom optymalne warunki rozwojowe. Nie ma to nic wspólnego z jakością.

Czy wakacje muszą zrujnować Twoją dietę i sylwetkę?

Czy wakacje muszą zrujnować Twoją dietę i sylwetkę?

23 lipca 2019, Katarzyna Matella

Proste sposoby jak nie utuczyć się na urlopie.

Proste i łatwe zasady odchudzania dla kobiet

Proste i łatwe zasady odchudzania dla kobiet

23 lipca 2019, Katarzyna Matella

W tym poście przedstawię dwie najważniejsze zasady odchudzania, których wprowadzenie w życie będzie wymagało od kobiet najmniej trudu. 

Ashwagandha – dlaczego warto ją stosować w okresie redukcji?

Ashwagandha – dlaczego warto ją stosować w okresie redukcji?

15 lipca 2019, Redakcja Trec

Ashwagandha to jeden z adaptogenów wspierających nie tylko umysł, ale i ciało. Tym bardziej, że wspiera również kondycję zdrowotną, będącą filarem odchudzania. W skrócie: suplement przydaje się w okresie redukcji nadmiernie zmagazynowanej tkanki tłuszczowej.

Ashwagandha – dlaczego warto ją stosować?

Ashwagandha – dlaczego warto ją stosować?

15 lipca 2019, Trec Team

Ashwagandha jest nieocenionym suplementem, zaliczanym do adaptogenów. Jej stosowanie pozwala na poprawę funkcji umysłowych i umożliwia osiąganie lepszych rezultatów względem pracy nad sylwetką. Nie wspominając już o korzystnym wpływie na zdrowie!

Monohydrat kreatyny vs jabłczan kreatyny

Monohydrat kreatyny vs jabłczan kreatyny

15 lipca 2019, Redakcja Trec

Monohydrat i jabłczan kreatyny to dwie najbardziej rozpoznawalne formy suplementu tak powszechnie stosowane przy budowaniu masy mięśniowej. Warto jednak przyjrzeć się ich wadom i zaletom, aby określić który będzie dla nas lepszy.

Monohydrat kreatyny – fakty i mity

Monohydrat kreatyny – fakty i mity

12 lipca 2019, Trec Team

Kreatyna to jeden z najpopularniejszych, dozwolonych i zarazem najsilniej działających suplementów anabolicznych na rynku sportowym. Jej podstawową formą jest monohydrat (monowodzian). Mimo swojej skuteczności, wraz z upływem lat, narastało wokół niej wiele mitów.

Jabłczan kreatyny – fakty i mity

Jabłczan kreatyny – fakty i mity

12 lipca 2019, Trec Team

Jabłczan kreatyny – jedna ze znanych i skutecznych form suplementu, aczkolwiek i tutaj wypadałoby odnieść się do faktów oraz mitów, związanych z jej przyjmowaniem.

Beta alanina – wykorzystanie w różnych dziedzinach sportu
Beta alanina jest popularnym suplementem diety ograniczającym skutki zmęczenia i opóźniającym jego występowanie w czasie treningu. Związek ten pozytywnie wpływa na możliwości wysiłkowe, a także jest stosowany w celu zwiększenia masy mięśniowej. Takie działanie sprawia, że beta-alanina chętnie stosowana jest w różnych dyscyplinach sportu, zależnie od celu.
AAKG – kiedy i dlaczego warto je stosować?

AAKG – kiedy i dlaczego warto je stosować?

12 lipca 2019, Trec Team
AAKG to jeden z popularniejszych suplementów przedtreningowych, wykorzystywanych najczęściej przed rozpoczęciem ćwiczeń. Jego zadaniem jest zwiększenie produkcji tlenku azotu (NO), aby poprawić wydajność i efektywność sesji treningowych. Sprawdź, czy AAKG warto wprowadzić do diety osób aktywnych fizycznie, którym zależy na budowie tkanki mięśniowej!
AAKG – fakty i mity

AAKG – fakty i mity

12 lipca 2019, Trec Team

AAKG to klasyczny suplement, stosowany przed treningiem, z myślą o wywołaniu potężnej pompy mięśniowej. Przekłada się to na regenerację, poprawę możliwości wysiłkowych i lepsze warunki dla budowania muskulatury. Warto jednak wiedzieć, co w temacie AAKG jest faktem, a co mitem.

Spalacz tłuszczu – czym są spalacze?

Spalacz tłuszczu – czym są spalacze?

11 czerwca 2019, Trec Team

Spalacze tłuszczu to jedne z najpopularniejszych suplementów, wspierających kształtowanie estetycznej sylwetki. Ich zadaniem jest wspieranie i nasilanie spalania nadmiernie zmagazynowanej tkanki tłuszczowej. Warto jednak wiedzieć o nich nieco więcej.